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Baccalà fritto con la pastella - fried stockfish

Baccalà fritto con la pastella

Dopo una notte di ammollo, tagliare il baccalà a pezzi non troppo grossi e passarli in una pastella preparata con un trito di prezzemolo ed aglio, un uovo, 1/2 bicchiere di vino bianco secco, pepe, 2 cucchiaiate d'olio e tanta farina quanta ne basta per ottenere una pastella non troppo fluida. Il baccalà poi va fritto in abbondante olio e lasciato sgocciolare su un foglio di carta assorbente. Servire caldissimo.


Fried stockfish

Leave the stockfish to soak overnight, then cut it into pieces, which are not too big, and dip them in a batter prepared in the following way. Mix together some chopped garlic and parsley, 1 egg, 1/2 glass of dry white wine, pepper, 2 tablespoons of oil, a quantity of flour sufficient to obtain cremy batter.
The stockfish pieces should be fried in abundant oil and left to dry on an absorbant kitchen paper. Serve very hot.


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