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Verze con la salsiccia - savoy cabbage with sausage

Verze con la salsiccia

Tipica ricetta autunnale che vuole 2 kg. di verze, ben lavate, con le foglie staccate una ad una, tagliate a listelle e fatte cuocere per 4 ore abbondanti con un battuto di lardo o di pancetta (circa 50 gr.), immerse in poco brodo può essere arricchito con un bicchierotto di vino rosso o, più delicatamente, bianco ma secco. Ogni tanto mescolare col cucchiaio di legno. Poco pepe, sale in quantità giusta. A mezz'ora dalla fine della cottura aggiungere la salsiccia, più o meno abbondante, a seconda del gusto. Queste verze saporite si servono con la polenta.


Savoy cabbage with sausage

To prepare this typical Autumn recipe you need 2 kilos of savoy cabbage. Clean the leaves well, datache them one by one and cut them into strips. Then leave to cook for 4 hours with about 50 gms. of pounded lard or bacon in some stock which can be made tastier adding a good glassful of red wine or (if you prefer a more delicate taste) of white but dry wine.
Now and then mix using a wooden spoon. Add little pepper and the right quantity of salt.
Half an hour before the cooking-time is over, add the quantity of sausage you prefer. This tasty cabbage should be served with some polenta.


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