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Spaghetti con la salsa - spaghetti in sauce

Spaghetti con la salsa

La salsa per gli spaghetti si può fare in tanti modi. Gli spaghetti si possono anche cuocere in btodo d'anitra e insaporirli con un sugo ottenuto facendo rosolare nel burro, con salvia e cipolla, tutte le frattaglie dell'anitra.
Comunque la ricetta che qui viene proposta è caratteristica per il Venerdì Santo. Nella pentola si fanno rosolare 1 grossa cipolla affettata, 2 acciughe (lavate, spinate, tritate), 100 gr. di tonno sbriciolato e 2 cucchiaiate di olio d'oliva. Non appena la cipolla avrà
un bel colorito biondo allungare con 2 cucchiaiate d'acqua, sale, pepe. Completare con un ciuffo di prezzemolo tritato. Portare a cottura su fuoco lento o condire con questa salsa 400 gr. di spaghetti, cotti al dente.


Spaghetti in sauce

The sauce for spaghetti can be made of garlic, salted anchovies, tuna fish, cock offal.
The spaghetti can also be cooked in some duck stock and seasoned with the offals of the duck, previously fried lightly in butter with some sage and onion. However the fllowing recipe is typical of the Good friday lunch. Fry lightly 1 big sliced onion, 2 anchovies (washed, boned, chopped), 100 gms. of chopped tuna fish and 2 tablespoons of olive-oil.
When the onion gets golden, thin with 2 tablesooons of water, salt, pepper, a fistful of very tender peas and a sprig of chopped parsley. Cook on a low flame. This sauce is sufficient for 400 gms. of spaghetti, cookedd until chewy but not


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